Son yıllarda yapılan araştırmalar, hastalıklar ile burçlar arasında ilişki olabileceği konusunda ilginç sonuçlar vermeye başladı. Buna göre insanların dünyaya geldikleri ay, bir takım hastalıkların daha fazla görülmesine neden olurken, başka hastalıklara karşı ise koruyucu etki gösterebiliyor.
ASTIM YENGEÇ BURCUNU SEVİYOR
Yaşları 7-42 arasındaki 438 allerjik astımlı üzerinde yaptığımız araştırmada, astımın en çok yengeç burcunda doğanlarda görüldüğünü, bunu aslan ve koç burçlarında doğanların izlediklerini saptadık. Astım bakımından en düşük riske sahip burç kova burcu olarak belirlendi. Bunlarda astım görülme oranı yengeç burcundan olanlara göre 6 misli daha az idi. Akrep ve oğlak burcu da astımın daha az görüldüğü diğer burçlar olarak saptandı.
Astıma bazı burçlarda daha çok rastlanması, bu aylarda doğan çocukların yaşamlarının ilk aylarında daha fazla allerjene maruz kalmalarıyla açıklanıyor. Bahar aylarında doğanlarda, yani koç ve boğa burcundan olanlarda polen allerjisi, yengeç ve aslan burcunda doğanlarda ise ev tozu allerjisi daha çok görülüyor.
BEYİN KANSERİ OĞLAK VE KOVA BURÇLARINDA FAZLA
Geçtiğimiz günlerde Amerika’da 686 beyin kanserli ve 799 beyin kanseri olmayan hasta üzerinde yapılan bir araştırma, oğlak ve kova burcundan olanlarda beyin kanseri riskinin, yengeç ve aslan burcundan olanlara göre daha yüksek olduğu sonucunu verdi. Kişinin solak olması durumunda beyin kanseri riski daha da fazla bulundu.
Uzmanlar, beyin kanseri riskinin artmasında, infeksiyonların, annenin diyetinin, çevresel toksinlerin ve hormonal faktörlerin rollerinin olabileceğini düşünüyorlar.
ŞİZOFRENİNİN AĞIRLIĞI DA BURÇLARLA MI İLGİLİ?
Amerika’da 1.600 şizofreni hastası üzerinde yapılan bir başka araştırmada ise, haziran ve temmuz doğumlu olanlarda şizofreninin daha ağır seyrettiği sonucuna ulaşıldı. Bu bulgunun da kesin nedeni bilinmemekle beraber, mevsimlerle ilgili infeksiyonların, güneş ışığına maruz kalmanın ve D vitamininin rolü üzerinde duruluyor.
SONUÇ
Elbette, birkaç küçük araştırmanın sonuçlarına bakarak hemen telaşlanmaya gerek yok, çünkü bu araştırmaları yapan uzmanlar bu sonuçların tamamen tesadüfe bağlı olarak ortaya çıkmış olabileceğini, hemen bir genelleme yapmanın doğru olmayacağının altını çiziyorlar. Kesin sonuçlara ulaşmak için geniş kapsamlı pek çok araştırmanın yapılması gerekiyor.