* Çocuğunuzu sevdiğinizi ve sizin için önemli olduğunu belirtmelisiniz.
* Çocuğunuza inanır ve güvenerek ondan iyi davranışlar beklerseniz, olumlu tepkiler alırsınız.
* Çocuğun size yardım etmek ya da kendi başına iş yapmak için gösterdiği ilk belirtileri gözden kaçırmamalı, bu girişimlerini desteklemelisiniz.
* Çocuğunuza başarabileceği kadar iş ve görev vermeli, fazlasını yüklememelisiniz. Çocuğunuz elinden geldiği kadar uğraşıyorsa, O’ nu daha fazla zorlamak doğru değildir.
* Çocuğunuzun daha büyük sorumluluklar yüklenmeye hazır olduğu zamanları bilmeli, sonra bu sorumlulukları yerine getirmesine fırsatlar hazırlamalısınız.
* Elde ettiği hatalı sonuçları eleştirmemelisiniz. Çocuğunuzu kırmadan yavaş yavaş daha iyi sonuçları başarmanıza yardımcı olmalısınız. Çocuğunuzun olumsuz eleştiri ile üzüleceğini unutmamalısınız. Başaramazsa bile gösterdiği çabayı takdir etmelisiniz.
* Çocuğunuzun iyi yaptığı işleri görüp övmelisiniz. Çocuk, övgü ile gelişecektir. Ancak övgü aşırı olmamalıdır yerinde ve ölçülü olmalıdır.
* Çocuğunuz bıkkınlık belirtileri gösterdiği ya da işleri bazen baştan savma yapmaya başladığı zaman O’ na başka iş vermelisiniz.
* Rüşvet vermek hatalıdır. Yarardan çok zarar verir. İyi ve sorumluluk sahibi olmak pazarlık konusu edilmemelidir.
* Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu kendisine buldurabilir; kendisinden ne beklediğinizi açıkça anlatabilirsiniz.
* Çocuğunuzun hatalarını büyütmeyin. Ancak her zaman görmemezlikten gelmemeli, ilkelere bağlı kalarak daima şefkatli olmalısınız.
* Çocuğunuz devamlı aynı hatayı yapıyorsa, nedenini araştırıp, niçin böyle davrandığını anlamaya çalışmalısınız.
* Çocuğunuzun yaptığı yardımın bütün aileye yapılan bir yardım olduğunu anlatmalısınız.
* Çocuğunuzun işe karşı daima, anne babanın davranışlarını örnek alıp özdeştiklerini unutmamalısınız.
* Çocuğunuzun öğretmeni ile işbirliği yapmalısınız. Anne baba ve öğretmen birbirlerini desteklemelidir. Böylece çocuğunuz evin ve okulun gerektirdiklerine saygı duyabilir.